emmashylla.blogg.se

Himlen finns på riktigt - Todd Burpo, Lynn Vincent

Publicerad 2014-06-10 12:43:52 i Tankar om böcker jag läst,

Titel: Himlen finns på riktigt
Författare: Todd Burpo, Lynn Vincent
Översättning: John Eriksson
Utgivningsår: 2013
Förlag: Gospel Media Sweden
 
Himlen finns på riktigt handlar om Colton som i treårsåldern måste opereras efter en sprucken blindtarm. En tid senare när familjen passerar sjukhuset där han opererades frågar mamman Colton om han minns sjukhuset. Han svarar: "Ja, mamma, jag kommer ihåg. Det var där som änglarna sjöng för mig." Några frågor senare kommer det fram att Colton dött en stund, kommit till himlen och sedan kommit tillbaka till livet. Coltons pappa är pastor och alldeles salig över detta.
 
Och såklart har han massor av frågor till Colton. Men han säger sig inte vilja pressa honom och sprider därför ut sina frågor på flera år(!). Alltså, nä. Detta är så himla dåligt. Pojken är så sjuk och läkarna vet inte riktigt hur det ska gå, pappa pastor ber församlingen be för dem. Och vips! Pojken blir frisk. Genom frågorna pappa ställer berättar Colton hur himlen är, förmodligen får vi här läsa hur pappan önskar att det ska se ut. Alltid ljust, regnbågar, hästar, troner till Gud och Jesus och här finns alla som gått bort, men i unga kroppar och inga glasögon. En barnvakt berättar en kväll när föräldrarna kommer hem att Colton berättat om systern han träffade i himlen, den syster som dog innan hon föddes och som föräldrarna inte berättat för någon om. Och detta stärkte barnvaktens kristna tro, för det där skulle inte en sexåring kunna hitta på och jadajada. Första halvan av boken handlar om hur pappan varit sjuk i njursten och något brutet och ett tag trodde de att han hade bröstcancer, men så var det inte. Och jag blir tokig. Fattar inte att jag läste ut detta. Kan inte ens strukturera det jag skrivit ovan. Det får vara rörigt.
 
Betyg 1/5

Kommentarer

Postat av: Malin

Publicerad 2014-06-10 14:16:12

Låter som ett riktigt bottennapp! Har släktingar som känner/ser tecken, andar och kommunicerar med spöken. Det är jobbigt med folk som bara tolkar (helt subjektivt) utan att ifrågasätta.

Svar: Ja, den var faktiskt riktigt dålig. Så många saker ungen tar upp "som de absolut inte pratat om hemma". En treåring hör allt, särskilt det de inte får höra... Kanske skulle dina släktingar vara mer öppna för boken :)
Emma Johnsson

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

 • Follow on Bloglovin

 • Emma's bookshelf: currently-reading


  goodreads.com
 • Till bloggens startsida

  Kategorier

  Arkiv

  Prenumerera och dela