emmashylla.blogg.se

Tills kärleken skiljer oss - Anna Lönnqvist

Publicerad 2014-06-30 12:49:38 i Tankar om böcker jag läst,

Titel: Tills kärleken skiljer oss
Författare: Anna Lönnqvist
Utgivningsår: 2014
Förlag: Ordberoende Förlag
 
I Tills kärleken skiljer oss får vi följa Susanna, som lever i ett tryggt, ordnat och stabilt äktenskap. Men en dag kommer David in i bilden. Och allt Susanna tror på ställs på ända, hon känner inte igen sig själv. Dessutom visar det sig att hennes pålitlige make inte alls är så pålitlig som hon tror. Vågar hon lämna tryggheten och tro på kärleken?
 
Jag har svårt att lägga boken ifrån mig när jag börjat läsa, men jag tror att det mest beror på att jag är så förbannad på Susanna. Jag skyndar vidare för att komma till punkten där hon tar sitt förnuft till fånga. En annan sak som får mig att snabbt läsa vidare är situationer där någon har fått reda på något som någon annan har undanhållit. Den som fått reda på hemligheten uttalar sin besvikelse över oärligheten och den som inte undanhållit bara detta utan en del annat också tror att en helt annan hemlighet är avslöjad. Och så pratar de vidare, fast om helt olika saker och blir avbrutna innan de kommer fram till punkten där det avslöjas att de inte pratar om samma sak. Jag klarar inte riktigt av sådana situationer. Händer det i verkligheten, att det kan pratas så länge om något utan att det kommer fram vad det är det pratas om? Jag gillar språket, berättelsen väcker känslor och jag fortsätter läsa. Men jag har svårt för kvinnor som inte säger ifrån, som tar så mycket skit som Susanna gör. Här blir det lite för mycket för min smak.
 
Betyg 3/5

Kalas

Publicerad 2014-06-29 22:59:33 i Allmänt,

Här är det stiltje. Veckan har ägnats åt planeranade och firande av kommande födelsedag. Det blev ett hejdundrande kalas igår, ackompanjerat av åska och ösregn. Söndagen har ägnats åt återhämtning i form av seriemaraton. Nu ska det sovas, imorgon är det ny vecka. Vi hörs då!
 

Jag, En - David Levithan

Publicerad 2014-06-26 14:23:04 i Tankar om böcker jag läst,

Titel: Jag, En
Författare: David Levithan
Översättning: Helena Hansson
Utgivningsår: 2013
Förlag: X Publishing
 
Jag, En handlar om En. Varje dag vaknar En i en ny kropp, i ett nytt liv, i någons vardag. En börjar varje dag med att ta reda på vem denna person är, känner efter i kroppen och letar i personens minne. För att sedan under dagen försöka bete sig så att omgivningen inte märker av att något inte är som vanligt. Men en dag vaknar En som Justin, som är tillsammans med Rihannon. Och En blir förälskad i Justins flickvän. Men hur ska En kunna hålla fast vid någon, när varje dag börjar på olika platser, i olika kroppar?
 
Jag, En är en annorlunda kärlekshistoria och jag tycker mycket om den. Den är något nytt. Jag känner med En i frustrationen, ensamheten och hopplösheten, väntar på att ett sätt att ta sig ur detta ska dyka upp, vill att de ska få varandra på slutet. Och jag har svårt att sluta läsa. 
 
Betyg 4/5

 • Follow on Bloglovin

 • Emma's bookshelf: currently-reading


  goodreads.com
 • Till bloggens startsida

  Kategorier

  Arkiv

  Prenumerera och dela