emmashylla.blogg.se

Från biblioteket

Publicerad 2014-07-04 10:59:02 i Biblioteksbesök,

Samma gamla visa, fick ett reservationsmeddelande och kom hem med fler böcker än jag tänkt. 
Den jag hade reserverat är Annabel av Kathleen Winter. Den handlar om Jacinta och Treadway, som får ett tvåkönat barn. Jag började läsa denna på tåget till jobbet igår. Var lite trött så har inte riktigt kommit in i den.
 
Charles Lewinskys Meijers Berättelsen om en släkt och Nadine Gordimers Ett tillfälligt möte fick jag tips om häromdagen, från moster. De kom med utan att jag riktigt vet vad de handlar om.
 
Innan jag somnar av SJ Watson hade jag i min minneslista på bibliotekets hemsida. Den handlar om Christine som varje natt förlorar sina minnen, sitt namn, sitt förflutna, allt försvinner. Får lite vibbar av Jag, En. Men jag anar att det handlar om något helt annat.
 
Och så till sist, Martina Haags Heja, heja! för att jag önskar att jag skulle gilla det här med löpning. Hoppas på pepp!

Läsarna i Broken Wheel rekommenderar - Katarina Bivald

Publicerad 2014-07-02 22:18:14 i Tankar om böcker jag läst,

Titel: Läsarna i Broken Wheel rekommenderar
Författare: Katarina Bivald
Utgivningsår: 2013
Förlag: Bokförlaget Forum
 
Sara beställer en bok genom en internationell antikvariattjänst på nätet. Säljaren, Amy, vill inte ta betalt för den och Sara bestämmer sig för att, som tack, skicka en bok tillbaka. Så börjar deras brev- och bokväxling och deras vänskap. Amy bjuder över Sara till USA och hennes hemort Broken Wheel. När Sara anländer visar det sig att Amy dött. Sara får bo i Amys hus och i ett försök att betala tillbaka för gratis husrum och allt annat hon blir bjuden på öppnar hon en bokhandel med Amys alla böcker.
 
För en som älskar böcker känns det lite som drömmen, jag målar upp bilder av en dammig huvudgata och precis en sådan bokhandel jag själv skulle vilja ha. Det är en mysig bok, men det tar mig över halva boken att fastna för karatärerna och att lära känna dem. Det är lite segt och det är inte förrän jag kommit en bit över halva boken som jag inte kan sluta läsa. Lite frustrerad blir jag över att folk inte kan prata med varandra, säga hur de känner. Jag får lite samma känsla som när jag läste Tills kärleken skiljer oss, tänker ofta: Kom igen nu då! På det stora hela tycker jag om den, men det saknas något för att det ska bli ett högre betyg.
 
Betyg 3/5

Födelsedagstävling

Publicerad 2014-07-01 21:17:26 i Tävlingar,

Idag fyller jag år! Jag vaknade till frukost på sängen och sol i ansiktet och det är en himla bra start på en födelsedag tycker jag. Om några dagar är det också så att det är ett halvår sedan jag skrev mitt första blogginlägg. Dessa båda grejer tänkte jag fira med en tävling. Tidigare i år vann jag hela Knausgårds Min kamp-serie, i både pocket- och excessutförande. Och jag tänkte lotta ut alla sex delarna i excessformat till en vinnare. Jag har själv ännu inte läst dem, men jag har hört att de ska vara bra :)
Så, för att vara med i utlottningen kan ni väl i en kommentar till detta inlägget berätta vilken bok ni gärna ger bort i födelsedagspresent! En extra lott får ni om ni tipsar om tävlingen via er blogg eller twitter (länka till blogginlägg eller meddela ert twitternamn i kommentaren). Eftersom jag har fullt upp i veckan och åker till Stockholm i helgen, så har ni till söndag (6 juli) klockan 23.59 på er. Så drar jag en vinnare nästa vecka. P.g.a. portokostnader kan bara ni med svensk adress vara med och tävla.

 • Follow on Bloglovin

 • Emma's bookshelf: currently-reading


  goodreads.com
 • Till bloggens startsida

  Kategorier

  Arkiv

  Prenumerera och dela