emmashylla.blogg.se

Himlens fånge - Carlos Ruiz Zafón

Publicerad 2014-01-30 21:10:00 i Tankar om böcker jag läst,

Titel: Himlens fånge
Författare: Carlos Ruiz Zafón
Översättning: Elisabeth Helms
Utgivningsår: 2013
Förlag: Bonnier Pocket
 
Carlos Ruiz Zafón föddes 1964 i Barcelona. Där bodde han fram till 1993, då han flyttade till Los Angeles och började arbeta som manusförfattare i Hollywood. Under denna tid skrev han Vindens skugga som kom ut i Spanien 2001. Sedan 2004 bor har återigen i Barcelona.
 
Himlens fånge är den tredje romanen som kretsar kring De bortglömda böckernas gravkammare, efter Vindens skugga och Ängelns lek. 
 
"Himlens fånge återvänder vi till De bortglömda böckernas gravkammare och bokhandeln Sempere & Söner i Carlos Ruiz Zafóns säregna och mörka Barcelona. En morgon kommer en man in i bokhandeln och vill köpa en värdefull bok, en ovanlig förstautgåva av Greven av Monte Cristo. Men han tar den inte med sig ­- istället lämnar han boken med en dedikation: "Till Fermín Romero de Torres, som återvänt från de döda och har nyckeln till framtiden." Främlingens besök blir upptakten till en berättelse om fångenskap, svek och en hemlighet som legat begravd i mer än två decennier." (Bonnier Pocket)
 
Efter bara några sidor är jag fast, precis lika fast som jag blev i början av både Vindens skugga och Ängelns lek, det är spännande och Barcelona känns fortsatt mörkt. Utan att direkt förklaras dyker märkliga figurer upp i berättelsen, förklaringar nystas upp och tillbakablickar till de två tidigare böckerna görs. Många gånger önskar jag att det inte var så länge sedan jag läste dem. Huvudperson är Daniel Sempere, trots att en större del av boken handlar om Fermín Romero de Torres historia, vi får bland annat veta hur han hamnade på bokhandeln Sempere & Söner. Himlens fånge rymmer mystik, maktutövande, hemligheter och kärlek. Jag gillar den verkligen. Kanske att jag någon gång läser om alla tre. Lagom till det att jag kan få en fortsättning även på Himlens fånge måhända...
 
Betyg 4/5, jag känner ändå att det inte var samma WOW-känsla som Vindens skugga gav.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

 • Follow on Bloglovin

 • Emma's bookshelf: currently-reading


  goodreads.com
 • Till bloggens startsida

  Kategorier

  Arkiv

  Prenumerera och dela